Walk the world

Idag firas Walk the world över hela jorden. Det är ett initiativ från WFP, World food program, som rycker ut för att bistå människor med mat i katastrofsituationer. De är bra på logistik, dvs att snabbt få ut mat till hungriga människor.

Idag samlar man in pengar till skolmatsprogram, genom att ordna olika typer av vandringar och försöker skapa opinion mot svälten bland världens barn. Det är ett jättefint initiativ, men varför gör vi inte detta tillsammans och överallt? I Alingsås gör vi ingenting sådant idag, men i Vårgårda samarbetar orientieringsklubb Kullingshof med FN-föreningen och inbjuder till tipspromenad.

Detta är bara ett exempel på allt bra som görs, men som inte får tillräcklig kraft och tillräckligt genomslag eftersom det blir så punktvis. Till nästa år hoppas jag att alla de organisationer som står bakom FN:s mål om att utrota hungern gör en gemensam jättemanifestation. Kan du ordna något i din kommun? Vilka organisationer finns där du bor?

Kommentarer
Postat av: Fight Hunger

Hej Lena!
Tack for din blog om vart Walk the World event! Jag hoppas ocksa att fler organisationer i Sverige staller upp bakom kravet pa ett slut pa svalten och deltar i nasta ars walk.
Pa var hemsida www.fighthunger.org kan du lasa om hur walken gick i andra delar av varlden, bland annat promenerade presidenter, kungar och kanda idrottsman. Till och med paven Benedict XVI och Desmond Tutu visade sitt stod for Walk the World.
Med vanliga halsningar,
Susanne Thörnqvist pa FightHunger.org
FN World Food Programme


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback