Valstugan växthuset på plats

Valstugan i form av ett växthus är nu på plats på Stora torget i Alingsås. På en grön matta prydd med solrosor är växthuset det första som möter alla gående och cyklande från Nolhaga och Noltorpsområdet. Inne i växthuset har vi en grön valbyrå fylld med material, nåja, det lokala valmanifestet är inte klart, men allteftersom, så lägger vi dit aktuellt material. På onsdag ska hela härligheten invigas.

I veckan som gick var Kersti Ingeborn och jag på SFI, svenska för invandrare i Alingsås, och berättade om Miljöpartiet och valstugan. Många var intresserade. De ville gärna komma på fest och frågade efter musik och mat. Så nu gäller det att hitta på något. Kl 18 på torsdag har jag lovat vara där. En solspis att koka kaffe på ska vi i alla fall ha.

Valstugan är öppen. Vi brydde oss inte om att skaffa något lås. Hellre ett öppet hus där man kan hitta material åtminstone, än en låst dörr. Vi räknar med att vår bräckliga lilla stuga ska ses som en symbol för öppenhet och livskraft. För att visa att vi sätter barnen i centrum har vi också en gunghäst och det ska också bli sagostunder.

Blir det ett riktigt oväder med stormbyar kommer den troligen att blåsa bort. Men klimatförändringarna är ju ett verkligt hot och nu har ju t o m den nya Götatunneln i Götborg varit avstängd på grund av kraftiga skyfall i helgen!

Kolla GP idag!

Göteborgsposten skriver idag om personvalskampanjer till riksdagen. Jag är intervjuad med bild och allt som ett exempel på en sådan kandidat. Vilken tur jag har! Det gäller ju att bli känd bland väljarna och att de vet att de kan kryssa en kandidat om de vill.

Jag tycker det är kul med personvalskampanj och är glad att den möjligheten finns! Det känns bra att det är väljarna och inte en mindre grupp i partierna som avgör vem som väljs.

Visst förstår jag att kandidaten som står på första plats inte tycker att det är så kul att jag som står som nummer två utmanar honom. Men syftet med kampanjen är ju att få så många väljare som möjligt till Mp. Varje kandidat har ju sitt fokus och sina målgrupper. Breddar vi oss når vi fler.

Men jag är också beredd på att jag kan komma in och det vill jag väldigt gärna!

Mikael Wiehe med nollsvältsknapp

I Visby i juli träffade jag Mikael Wiehe. Han tog gärna på sig nollsvältsknappen. Margareta Winberg tog kortet. Just i Brasilien, där hon är ambassadör genomför president Lula ett nollsvältsprogram "fome zero". Bad honom skriva en sång på temat. Utan att kunskapen om svältens orsaker når våra hjärtan kommer vi att inse att vi kan utrota den.

Mikale Wiehe med nollsvältsknapp


Sommartalet en succé!

Det bästa någonsin, sa Kristoffer Talltorp efter Peters sommartal. Allt fungerade! Trubaduren som jag lyckade fixa två dagar innan, Gunnar Källström från Göteborg, visade sig vara en av Peters favoriter. Vädret var strålande, massor av folk och journalister. Ljudanläggningen var perfekt. Den kom på plats tack vare Bernt Blixts insatser, du är en pärla, tack Bernt! Vackra solrosor fick vi av blomsterhandeln där vi lånade ström. Kommunen bjöd på bredbandsuppkoppling i rådhuset efteråt till presskonferensen. Bra inslag i rapport och aktuellt. DN, GP, ekot Sveriges radio, TT, Alingsås tidning på plats.
Och innehållet i talet då? Fantastiskt det också. Om klimatet, de nya jobben, jämställda löner, tid för barnen och även mitt favorittema, nollsvält blev nämnt!
Det enda missödet var min avtackning, en felsägning som blev så komisk att alla skrattade. Så det kändes bra det också. Alla vet ju var jag hörde hemma tidigare. Och visst måste det vara roligt att vara socialdemokrat, nu när man har ett så bra miljöparti att samarbete med!

Peter sommartalar i Alingsås på lördag, titta gärna 11.30

Sommarlägret närmar sig, gästerna har redan börjat komma. De långväga från Benin och Guatemala är redan på plats och tas om hand av miljöpartister i Stockholm och Göteborg.

Den stora ansamlingen av folk i Alingsåstrakten lockar också språkröret Peter Eriksson att hålla sitt sommartal här. Det är mycket som ska ordnas med det också. Annonsering, trubadur, ljudanläggning, presskonferenslokal, kontakta tidningar, ordna busstransporter så alla deltagare på lägret kan komma in till stan och lyssna.

Själv ska jag få den stora äran att hälsa välkommen och också säga något kort politiskt. Det blir förstås något om global rättvisa.

Hoppas solen kommer att lysa! men annars har vi förberett med gröna paraplyer från den gemensamma klimatkampanjen och i värsta fall också ett partytält.

Vill du se hur det går så logga in på www.alingsas.se/turism och klicka på webbkamera över torget, så kan du se hur det tar sig ut. Speakers corner där talet hålls, ligger precis framför det stora gula huset.