Ny behandling ger hopp åt undernärda barn!

Läkare utan gränser redovisar i sin tidning direkt nr 2 2007 en ny metod för att hjälpa undernärda barn. Kronisk undernäring är ju egentligen ingen sjukdom, men kan ändå snabbt bli ett ett livshotande tillstånd och jag känner en djup tacksamhet till Läkare utan gränser som tar sig an mängder av svältande barn.

Nu har de dessutom kommit på en snabbare och effektivare behandling. I stället för att lägga in mamman och barnet på ett par månaders behandling förser de mamman med påsar med jordnötspasta, berikad med mjölk och vitaminer, som hon kan ge barnet själv. Det är gott, behöver inte blandas upp med vatten och den tål värme.

Denna "plumpy nut" har snabbt revoliutionerat behandlingen av akut undernäring. Många fler kan bli hjälpta. Vilken underbar nyhet!

Siffran om att svältdöden ökar, ett barn var femte sekund, kanske snart kommer att vända. Varför skulle vi inte kunna använda de icke använda biståndspengarna till detta? Det blir ju mycket över varje år som inte kan användas i olika projekt. Men det finns massor av mammor som saknar möjlighet att ge sina barn näringsrik kost. Låt de få den möjligheten!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback