Vårgårda

Vad kul det är att jobba ihop med partikompisar i Vårgårda! Helen Persgren, etta på listan till kommunfullmäktige, och jag beger oss till Sundlergymnasiet för debatt. Vi ska vara två från varje parti, en som kan svara på lokal frågor och en på riksfrågor. Det är premiär för Helen, men hon klarar sig med den äran! Vi får många frågor. Eleverna märker och påpekar att det bara är vi som tar upp miljöfrågor. Folkpartiets skolpolitik förskräcker både oss och eleverna.

Efter gymnasiedebatten sticker Helen iväg för att skola in Hannes på dagis och jag tar det lugnt en stund innan vi på eftermiddagen ställer ut den gröna valbyrån fylld med material på Murartorget. Den ser rolig ut. Radio Sjuhärad är där och vi blir intervjuade flera gånger. Ingvar och Lasse sluter också upp så det känns som om vi är riktigt många.

Jag gör mitt "utspel" med en gammal valaffisch från min tid som socialdemokrat där det står: Jag vill sätta fart på alla miljöinvesteringar som behöver göras! Texten är fortfarande bra, men den röda loggan klipper jag resolut bort och skrynklar ihop och slänger. Det blev inte mycket av löftena om det gröna folkhemmet då för tio år sedan.

Jag hoppas på en koalitionsregering. Socialdemokraterna behöver Miljöpartiet för att nå upp till sina mål. Vi ska nog kunna samarbeta bra!

På kvällen är det en debatt om skolan arrangerad av lärarförbunden. Vi hjälps åt även där, men Helen skyndar hem lite tidigare. Behöver sova innan det är dags att bära ut tidningar. När jag kör hem i mörkret regnar det. Hösten är här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback