Moderat dom mot de fattigaste

Moderaterna vill skära ner biståndet med 7 miljarder kronor. Om det förslaget skulle genomföras skulle det innebära att man dömer över 1 miljon människor till ett fortsatt liv i extrem fattigdom. Det får man fram om man jämför det moderata nedskärningsförslaget mot världsbankens rapporter.

Världsbanken har slagit fast att en miljard dollar i bistånd lyfter 284.000 fler människor ur extrem fattigdom. Den moderata biståndsbudgeten ska minska med 7 miljarder per år vilket motsvarar ca en miljard dollar om året. Under mandatperioden skulle de moderata nedskärningarna innebära att 1.136.000 fler människor döms till ett fortsatt liv i extrem fattigdom.

Jag känner en djup oro för att de globala överlevnadsfrågorna inte diskuteras tillräckligt i valrörelsen. Moderaterna är det starkaste partiet i alliansen. Om deras förslag får genomslag i en eventuell borgerlig skulle det innebära att FN:s program för att bekämpa fattigdom och hunger kommer att försvåras.

Miljöpartiet har presenterat en vision om NOLLSVÄLT. Det är inte svårt, det är inte speciellt dyrt och vi vet hur det ska gå till. Men då behöver biståndet, som är ett verktyg för att nå målet, höjas och inte sänkas!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Kryssa en kvinna!

2006-09-09 @ 08:21:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback