Köp utsläppsrätter!

Företag måste ha utsläppsrätter för koldioxid. Det finns bara en viss mängd. Vi vanliga människor kan släppa ut hur mycket vi vill genom vår bilkörning t ex. Det är väl ologiskt!

Vill man bidra till att minska utsläppen kan man dock köpa sig utsläppsrätter trots att man inte måste. Svenska naturskyddsföreningen uppmanar alla att göra det. Man köper dem enkelt på deras hemsida www.snf.se. Vitsen med det hela är att när någon har köpt en utsläppsrätt så kan ingen annan använda den. Resultatet blir att företagen får mindre utrymme och måste skärpa sina miljökrav.

Jag har beslutat att göra min valrörelse koldioxidneutral. Vår bil, (har tyvärr inte haft råd ännu att köpa en miljöbil) en Skoda Octavia från 2001 med 140 l motor släpper ut 158 g koldioxid per km. Om jag kör 200 mil i valrörelsen kommer jag att släppa ut 316 kg koldioxid. Jag har tagit till milen i överkant för att vara på den säkra sidan. Tror inte att jag kommer att köra så mycket.

Att köpa en utsläppsrätt för 1 ton koldioxid kostade 250 kr på SNF:s hemsida. Nu uppmanar jag alla andra kandidater att också göra sina valrörelser koldioxidneutrala!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback