Töntigt med SUVAR

I lördags arrangerade EFGP, the European federation of Green Parties och det svenska miljöpartiet ett seminarium om klimatförändringen. Mest intresserade var man av de framgångar vi haft i Sverige med att få upp intresset för miljöbilar, dvs bilar drivna av något annat än bensin.
Det är som om korken har gått ur! Nybilsförsäljningen är nästan explosionsartat och t o m industrin vet att det är tack vara politiska beslut som detta blivit möjligt.
Vi har genomdrivit lägre skatt på tjänstebilar som är miljöbilar och beslutat att statens bilinköp ska till minst 25 % bestå av miljöbilar. Polisen ska t ex köpa in sådana. Det kommer att bli ett stort tillskott så småningom på andrahandsmarknaden. Nu är det svårt att få tag på en begagnad miljöbil! Efterfrågan ökar så fort. När möjlighte ges vill de allra flesta av oss agera miljövänligt om inte kostnaderna är orimliga.
Nu har också Saab gjort en tuffare bränslesnål bil så det har nästan blivit töntigt att ha en SUV.
2009 ska alla större mackar ha alternativa bränslen. I flera kommuner t ex Göteborg får man parkera gratis om man har en miljöbil och i Stockholm behöver man inte betala någon trängselskatt.

Kommentarer
Postat av: Farsan Baloo

Visst är det töntigt med Suv. Hoppas bara att Peter Eriksson också inser det och gör sig av med sin!

Postat av: Lena Klevenås

Peters fru har sålt sin SUV

2006-06-04 @ 17:19:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback