Valstugan växthuset på plats

Valstugan i form av ett växthus är nu på plats på Stora torget i Alingsås. På en grön matta prydd med solrosor är växthuset det första som möter alla gående och cyklande från Nolhaga och Noltorpsområdet. Inne i växthuset har vi en grön valbyrå fylld med material, nåja, det lokala valmanifestet är inte klart, men allteftersom, så lägger vi dit aktuellt material. På onsdag ska hela härligheten invigas.

I veckan som gick var Kersti Ingeborn och jag på SFI, svenska för invandrare i Alingsås, och berättade om Miljöpartiet och valstugan. Många var intresserade. De ville gärna komma på fest och frågade efter musik och mat. Så nu gäller det att hitta på något. Kl 18 på torsdag har jag lovat vara där. En solspis att koka kaffe på ska vi i alla fall ha.

Valstugan är öppen. Vi brydde oss inte om att skaffa något lås. Hellre ett öppet hus där man kan hitta material åtminstone, än en låst dörr. Vi räknar med att vår bräckliga lilla stuga ska ses som en symbol för öppenhet och livskraft. För att visa att vi sätter barnen i centrum har vi också en gunghäst och det ska också bli sagostunder.

Blir det ett riktigt oväder med stormbyar kommer den troligen att blåsa bort. Men klimatförändringarna är ju ett verkligt hot och nu har ju t o m den nya Götatunneln i Götborg varit avstängd på grund av kraftiga skyfall i helgen!

Kommentarer
Postat av: Marianne

Vilken trevlig ide med växthus och en annorlunda inredning! Hoppas ni får många besök där. Halmstad lär också ha ett växthus. Dit skall jag i morgon. Hoppas det får stå i fred säger jag som nattvandrar på nästan landet där glasrutorna ryker senare på morronkvisten då trötta nattvandrare kvartat in.

Lycka till med frösådden inför valet!

2006-09-01 @ 19:23:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback