Mikael Wiehe med nollsvältsknapp

I Visby i juli träffade jag Mikael Wiehe. Han tog gärna på sig nollsvältsknappen. Margareta Winberg tog kortet. Just i Brasilien, där hon är ambassadör genomför president Lula ett nollsvältsprogram "fome zero". Bad honom skriva en sång på temat. Utan att kunskapen om svältens orsaker når våra hjärtan kommer vi att inse att vi kan utrota den.

Mikale Wiehe med nollsvältsknapp


Kommentarer
Postat av: Marianne

Hej Lena!

Jag har gått omkring med mina knappar nu sedan lägret i Alingsås. Tips! Med fördel kan man vända knappen lite upp och ner. Detta ger anledning för folk att kolla in "vad står det på dig egentligen"! Och så kan vi prata om världen en stund.....

Sprid knappen!

2006-08-16 @ 20:19:07
Postat av: Karl

Att på allvar göra Sverige medvetet om att svält fortfarande är ett oerhört stort hot mot många människors liv är viktigt. Alla bidrag till detta är välkomna och förhoppningsvis kan svältknappen vara ett sätt.

En något dyster siffra är att det nu finns fler överviktiga än svältande i världen. Den rika världen håller på att bli "Välfärdens fångar" där intresset för banting och det egna utseendet tyvär är större än för problemen i tredje världen.

Jag har skrivit mer om "Välfärdens fångar" på Nyfiken Vital: http://www.nyfikenvital.org/?q=node/1261

Postat av: Egon

Lena skriver: »Utan att kunskapen om svältens orsaker når våra hjärtan kommer vi att inse att vi kan utrota den.«

Är det fler än jag som har svårt att förstå vad som menas. Betyder det att först när kunskapen om svältens orsaker når vårt medvetande så kan vi jobba på att utrota hungern.

Den största anledningen till svälten är de rikas jakt på ännu mera rikedom och företagens jakt på högre konsumtionssiffrorför varje kvartal. För den giriga Marknaden är det enklast om de rika ökar sin konsumtion.

2006-08-17 @ 19:59:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback