Vem har rätt?

Lyssnade på tidningskrönikan i söndags. Den handlade om bristen på miljö och internatioenlla frågor i media och i valrörelsen. Man hänvisade t o m till Bo Ekman och mötet i Tällberg som startar i morgon där många näringslivstoppar och politiker ska diskutera "hållbar utveckling".
Många väljare är oroliga och saknar det riktigt djupa engagemanget bland de politiska partierna. Svenska naturskyddsföreningen är bekymrad över bristen på miljöintresse hos såväl moderaterna och folkpartiet som hos vänsterpartiet. Miljöpartiet får ensamma bära ansvaret. Ungefär så sa de.

Strax efter kom programmet "Sommar" med den gamle skjutjärnsjournalisten Ortmark. En majoritet av journalisterna är vänster eller miljöpartister, sa han. Det måste betyda att det blir slagsida i nyhetsförmedlingen och värderingen av vad som är viktigt och som borde komma fram. Om det är mer lönsamt och säljande att vara domedagsprofet, så är det klart att den sortens nyheter lätt tar överhanden, sa han.

Han borde läsa Mark Lynas bok Oväder, med reportage från England, Alaska, Kina, Latinamerika och USA om kollapsade ekosystem, extrema stormar, oväntade temperaurväxlingar och en havererad miljöpolitik! Det står inte för mycket om klimatförändringen. Det står för lite!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback